icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

domaće zadovoljstvo

Posni burek sa višnjama po bakinom receptu

Podeli:

  • 12

Domaća pita sa višnjama savršeno se slaže uz biljni čaj ili jaku domaću kafu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Posna pita od višanja ili burek sa višnjama može da se napravi izuzetno jednostavno i brzo. Ukoliko vam je ostalo pakovanje višanja još iz letnjih meseci, sada je pravo vreme da ih potrošite, piše Stil.

 

Potrebno vam je:

 

1 pakovanje kora za pitu; oko 1kg očišćenih višanja; šećer (zavisno od ukusa. Ko voli slađe neka ne štedi, slobodno stavite dosta šećera jer su višnje kiselije); 100 grama šećera u prahu; 200 ml kisele vode; 100 ml ulja.

 

Priprema:

 

Stavite jednu koru pa je isprskajte sa malo kisele vode i malo ulja, pa drugu koru, pa tako treću koru. Na treću koru stavite očišćene višnje i šećer pa urolajte i stavite u pleh.

 

Postupak ponovite dok ne potrošite kore. Zatim sve lepo "gurnite" u rernu na 200 stepeni oko 20ak minuta.

 

Pečen burek sa višnjama pospite prah šećerom i uživajte!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...