icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

hedonizam

Probajte ORIGINALNU Italijansku lazanju! Evo u čemu je RAZLIKA!

Podeli:

  • 5

Koristite samo ono najbolje. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko ste ljubitelj Italijanskih specijaliteta poput pice, pasti, sigurni smo da ćete i ovaj recept Lazanji oberučke prihvatiti, jer se pravi sa originalnim sastojcima. 

 

Sastojci

kore za lazanju

1 kašika putera 

1 litar masnijeg svežeg mleka

2 supene kašike brašna

šolja svežeg rendanog parmezana 

500g goveđeg mlevenog mesa

 

Prvi i glavni sastojak za uspešnu lazanju je pravougaona tepsija, po mogućstvu glinena. 

 

Istopiti puter u loncu, skloniti sa vatre i dodati brašno. Vratiti na vatru i mešati intenzivno dok se testo ne skuva i postane glatka masa. Skloniti opet sa vatre i polako dodavati hladno mleko uz neprekidno mešanje da se ne naprave grudve. Dodavati po malo mleka svaki put kada masa postane ponovo glatka  sve dok se ne potroši mleko. Kuvati dok sos ne dostigne gustinu jogurta. Pobiberiti i posoliti. 

 

Nauljiti tepsiju i poslagati prvi red kora za lazanje. 

 

Posuti red mesa preko kora , kašiku rendanog parmezana i kutlaču bešamela. I sve iz početka dok se ne potorši fil.  

 

Peći u rerni na 20 minuta na 180 stepeni. 

 

 

foto: Shutterstock

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...