icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

JEDNOSTAVNO I UKUSNO

Nedostaje vam MORE? Evo jednog fantastičnog i tradicionalnog GRČKOG RECEPTA

Podeli:

  • 17

U Grčkoj je pasticio jedno od omiljenih jela.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovo je odličan recept za sve koji vole Grčku i njihove specijalitete.

 

Sastojci:

 

pakovanje penne paste (400 grama), 100 grama rendanog kačkavalja, 300 grama mlevenog mesa, 1 konzerva seckanog paradajza, 1 iseckan crveni luk, 1 štapič cimeta, 2 čena iseckanog belog luka, 1 lovorov list, 2 kašičice origana, 200 ml mleka, 1/4 šolje brašna, 30 grama putera, so i sveže mleven crni biber

 

Priprema:

 

Izdinstamo crveni i beli luk, dodamo meso i viljuškom ga usitnimo i propržimo. Zatim dodamo paradajz i začine i sve to prodinstamo oko 5 minuta.

 

Pre toga smo skuvali pene, svako prema svom ukusu.

 

Ocedimo pene i u namašćenu vatrostalnu posudu sipamo red makarona, red sosa sa mesom. Poslednji red da budu makarone.

 

Pravimo bešamel sos: Istopimo puter i dodamo brašno, mešajući. Ostavimo na niskoj tmperaturi da se proprži, ali da ne zagori.Onda dodamo u nekoliko puta mleko mešajući da nam se ne stvore grudvice. Posolimo i pobiberimo.

 

Sada sos, koji se dovoljno zgusnuo sipamo na ostatak u vatrostalnoj posudi i pospemo kačkavaljem.

 

Pečemo u rerni 20 minuta dok dobije lepu koricu.

 

Služimo sa caciki salatom, krastavac sitno iseckamo, dva čena belog luka, jogurt i so i sve pomešamo.

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...