icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

KREMASTA I BOŽANSTVENA: Zasladite se BELOM TORTOM i uživajte u punom ukusu

Podeli:

  • 6

Još jedna fantastična torta koja zaslužuje da se nađe na vašoj prazničnoj trpezi.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za koru:


200 g seckanih oraha, 7 belanaca, 200 g šećera, 100 g suvog grožđa, 100 g marmelade od šipka


Za fil:

 

8 žumanaca, 150 g šećera, 2 vanilin šećera, 300 g maskarpone sira, 3 dl slatke pavlake, 10 g želatina u prahu


Za dekoraciju:

 

4 dl slatke pavlake

 

Priprema:

 

1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno uz neprestano mešanje dodavati šećer.


2. Po dnu okruglog kalupa za tortu obloženog papirom za pečenje rasporediti seckane orahe i suvo grožđe. Potom naneti šam od belanaca i poravnati. Sušiti u odškrinutoj rerni na 140 ºC 90 min.


3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je izvrnuti naopačke i premazati marmeladom od šipka.

 

Fil:


1. Sjediniti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom te mutiti mikserom dok se ne dobije svetao krem. Zatim kremu kuvati na pari dok se ne zgusne.


2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.


3. U ohlađenu smesu od žumanaca dodati maskarpone sir, slatku pavlaku i želatin pa polako promešati varjačom.


Finalni postupak:


1. Gotovu koru vratiti u kalup za tortu i preko nje sipati pripremljeni fil. Ostaviti u frižideru da se stegne.

 

Prijatno!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...