icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

Fantastične čoko-banana knedle: Spoj ukusa koji će vas ODUŠEVITI

Podeli:

  • 12

Nema sumnje da ćete u ovoj poslastici uživati.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Sastojci za 6 knedli: 200 g krompira kuvanog bez ljuske, 5 g putera, prstohvat soli, 60 g mladog, neslanog krem sira, 1 kašičica vanilin šećera, kašika pšeničnog griza, 2 kašike mleka, 80 g brašna i još malo brašna za formanje knedli.

 

Sastojci za fil: 60 g rendane mlečne čokolade, 1 banana.


Za valjanje knedli: čokoladne mrvice ili mleveni orasi, ili drugo orašasto voće po izboru.

 

Sastojci za preliv: pola kesice pudinga od vanile, 250 ml mleka, 1 kašika šećera.


Priprema: Iseckati skuvan krompir, dodati iseckan puter i so, pa sve zajedno izgnječiti pasirkom za pire. Dodati sir, vanilin šećer, griz, 2 kašike mleka i brašno, pa sjediniti rukom. Kad se dodaje brašno, krompir mora da bude već hladan. Testo razdeliti na 6 jednakih delova i formirati kugle.

 

Staviti vodu da proključa za kuvanje knedli, a u međuvremenu izrendajte čokoladu i isecite bananu na 6 kolutova.

 

Ključalu vodu smanjite na srednju jačinu, pa počnite da punite kugle - ruke umočite u brašno da se testo ne bi lepilo, rastanjite prstima jednu kuglu, stavite malo rendane čokolade, pa bananu, pa je pokrijte sa još rendane čokolade. Punjenje zatvorite testom, vraćajući u oblik loptice. Posudu na koju spuštate napunjene knedle pospite brašnom, da se ne bi zalepile.

 

Napunite sve knedle i spuštajte u vodu koja lagano vri. Najbolje je koristiti šupljikavu plastičnu kašiku za spuštanje i vađenje knedli. Vodite računa da se ne zalepe za dno šerpe. Brzo će isplivati na površinu, a kada se to desi, kuvajte ih još 4-5 minuta (ukupno oko 10).

 

Dok se knedle kuvaju, pripremite preliv - 250 ml mleka pomešajte sa kašikom šećera i pola kesice pudinga. Skuvajte tako da ispadne ređe od klasičnog pudinga.

 

Pomešajte čokoladne mrvice i mlevene orahe, pa skuvane knedle uvaljajte u ovu mešavinu i prelijte sa malo preliva od vanile.

 

Napomena: Čoko-banana knedle možete da napravite u većoj količini, pa da ih zamrznete. Kad nafilujete, spakujte u plastične kesice i odložite u zamrzivač, bez prethodnog kuvanja. Kad vam se budu jele, vi ih odmrznite i kuvajte do 15 minuta ukupno.

 

Prijatno!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.