icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

pravi zalogaj

Napravite kratak predah uz ukusni ROLAT s JAGODAMA!

Podeli:

  • 1

Svaka domaćica će zavoleti ovaj recept. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

 

Nemate vremena za komplikovane recepte,a ipak ste željni kvalitetne poslastice? Ovo je recept za Vas. Rolat sa jagodama.

 

 

7 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

½ kašičice praška za pecivo

2 kašike tople vode

1 kašika ulja

 

 

500 g jagoda

200 g kisele pavlake 20 % mm

100 g šećera u prahu

200 g mlevene plazme

2 kesice šlag krema

50 g čokolade za kuvanje

 

 

Belanca izmiksajte uz postepeno dodavanje šećera, a onda dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom. Sjedinite brašno i prašak za pecivo pa dodajte u pripremljena jaja. Na kraju dodajte toplu vodu i ulje i varjačom promešajte. Sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 13-15 minuta na 200 °C. Pečeni patišpanj izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.

 

 

Jednu kesicu šlaga pripremite prema uputstvu sa pakovanja. U sud sipajte kiselu pavlaku i dodajte šećer u prahu. Mešajte dok se ne sjedini pa dodajte plazmu i pripremljen šlag.

Filom premažite patišpanj, pa preko izrendajte čokoladu na krupno i složite iseckane jagode.

Urolajte i premažite drugom kesicom šlaga koju ste takođe pripremili prema uputstvu sa pakovanja.

 

 

foto: Shutterstock

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...