icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

Idealan za vašu PRAZNIČNU trpezu: Karamel kolač sa grizom i kruškama je prava zimska poslastica

Podeli:

Zanimljiv spoj ukusa će vas oduševiti

foto: Youtube Printscreen / Bakina kuhinja
foto: Youtube Printscreen / Bakina kuhinja

Sastojci:

 

3 jaja, 200 g šećera + 100 g, 1 kašika rendane čokolade, 100 g griza, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 50 ml ulja, 4-5 krušaka, kockica margarina, šaka seckanih oraha, rum šećer

 

Priprema:

 

Umutiti jaja sa 100 g šećera dodati čokoladu, griz, brašno sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izjednačite. U manju šerpicu istopite 200 g šećera da se pretvori u karamel pa dodajte margarin i dobro izjednačite.

 

Pleh obložite pek papirom i sipajte karamel. Kruške očistite podelite na pola i izvadite semenke pa ih poređajte po karamelu okrenute na dole. Između dodajte još malo voća ako želite (dunje npr) i pobacajte šaku krupno seckanih oraha. Odozgo sipajte umućeno testo i rasporedite.

 

Pecite na 190 stepeni C oko 35 - 40 minuta pospite rum šećerom ili umućenim šlagom.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...