icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno

Praznična atmosfera nije potpuna bez ČOKOLADNOG rolata!

Podeli:

  • 35

Pozovite prijatelje na slatki zalogaj. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Patišpanj:

 

8 belanaca

8 kašika šećera

100 g brašna

150 g mlevenih oraha

1 kašika ulja

½ kašičice praška za pecivo

 

Fil: 

 

8 žumanaca

20 kašika šećera

250 g maslaca

100 g čokolade

 

 

Dodati: 

 

3 kašike marmelade od kajsija

50 g rendane čokolade

 

 

Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. U čvrst šam dodajte brašno sa praškom za pecivo i orahe. Promešajte varjačom a onda sipajte i ulje. Izručite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 C 15-18 minuta. Pečeni rolat izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.

 

Sjedinite žumanca i šećer i na pari skuvajte fil. Kada se fil ohladi, dodajte maslac i dobro izmiksajte. Od fila odvojte 4 kašike i sklonite na stranu za kasnije premazivanje rolata.

Čokoladu otopite na pari i dodajte u fil. Ponovo sve zajedno izmiksajte.

Odvijte rolat i skinite papir. Patišpanj premažite marmeladom od kajsija a onda i čokoladnim filom. Rolat uvijte i premažite žutim filom koji ste odvojili nakon kuvanja fila i pospite rendanom čokoladom.

 

foto: Shutterstock

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...