icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NEODOLJIVO

Na red je došla i fantazija ukusa domaće SLANE TORTE!

Podeli:

  • 7

Ko još može odoleti slanim đakonijama?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Sastojci za veliki pleh od rerne ( 40 x 30 cm ) – peku se tri kore po:

 

4 cela jaja

1/2 kašičice soli

200 ml jogurta

4 pune kašike mekog brašna

1/2 praška za pecivo

i još za treću koru 6 briketa zaledjenog spanaća ili 150 gr svežeg, blanširanog

 

Nadev:

 

500 gr sitnog sira

200 gr kisele pavlake

6 kiselih krastavčića ili 2 veća fileta kisele paprike

200 gr pečenice, a može i 300 gr dimljenog vrata ili šunkarice

200 gr majoneza + 100 gr kisele pavlake + 150 gr trapista

malo soli

 

foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

 

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Ulupati penasto belanca pa dodati žumanca i so i opet ulupati.

Zatim dodati brašno i prašak za pecivo, sjediniti žicom i istresti u obložen pleh od rerne.

Staviti da se peče izmedju 15 i 20 minuta, zavisno od rerne.

Postupak ponoviti još jednom, za još jednu žutu koru.

Ako želite crvenu možete dodati pola kašike mlevene crvene paprike pa će tako biti šarenija torta.

Za treću koru postupak je potpuno isti samo što na kraju dodajete odledjene brikete spanaća, ocedjene od vode koje otpuste pri odledjavanju. Ili stavite vodu da provri pa spustite svež spanać. Prokuvate ga 2 – 3 minute, ocedite i ohladite pa iseckate.

Pečene korice ostavite da se potpuno ohlade.

Pomešati pavlaku i sitan sir pa malo posoliti.

 

Iseckati sitno pečenicu, dimljeni vrat ili šunkaricu, sitno iseckati krastavce ili papriku pa dodati pavlaci i siru i sve izmešati.

Skinuti papir sa korica pa jedan papir staviti na dno obrnuto okrenute tepsije i staviti prvu koru.

naneti pola nadeva, poklopiti zelenom korom, naneti ostatak nadeva i poklopiti opet žutom korom.

Umutiti majonez i pavlaku, malo posoliti i premazati preko zadnje kore.

Odgore narendati na sitno rende trapist.

Ostaviti preko noći u frižideru pa sutradan seći u kocke i slagati na ovale. Dekoracija može biti po želji.

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.