icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

TRADICIONALNI ŠPANSKI UKUS: Zasladite se španskim specijalitetom - ćurosima

Podeli:

  • 25

Izuzetno jednostavno se prave, a potrebne sastojke sigurno već imate u kuhinji.

foto: Youtube Printscreen / Bakina kuhinja
foto: Youtube Printscreen / Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

250 ml vode
150 g brašna
3 jaja
kockica maslaca
šećer cimet

 

Priprema:

 

Sipati vodu u šerpu, dodati maslac pa kad provri dodati brašno i žicom izmešati.

 

Kad se malo prohladi dodavati jedno po jedno jaje, mešati da testo bude glatko bez grudvica, penasto.

 

U šerpu sipati ulje da se ugreje.

 

Testo ubaciti u špric za tulumbe, ako imate manji otvor da budu uži, pa pržiti ćurose dok ne porumene.

 

U činiju sipati malo šećera pomešanog sa prah šećerom i dodati cimeta. Ćurose uvaljati u šećer i služiti tople.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...