icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ZIMSKA HRANA

PIKANTNI JUNEĆI GULAŠ: Staro jelo u nešto modernijem ruhu (RECEPT)

Podeli:

  • 3

Ako nemate ideja šta da skuvate kako biste zadovoljili pojačan apetit ukućana promrzlih od snega, donosimo vam rešenje

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Gulaš je pravi specijalitet koji se može spremiti na više načina, a jedan od najpoznatijih je juneći.

 

Neverovatnog je ukusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno.

 

Sastojci:

 

  • 500 grama junetine od buta
  • 2 crvena luka
  • 150 grama šargarepe
  • 20 ml ulja
  • 250 grama seckanog paradajza
  • kašičica ljute crvene mlevene paprike
  • 1/2 kašike ajvara
  • čen belog luka
  • 1/2 čili papričice
  • kašičica koncentrata paradajza
  • 1/2 kašike skrobnog brašna
  • kašika peršuna
  • so
  • biber

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Na ulju popržite junetinu naseckanu na manje kocke.
  • Dodajte seckani luk i šargarepu.
  • Dinstajte oko 5 minuta, sklonite s vatre i umešajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i beli luk.
  • Vratite na vatru, dodajte seckanu čili papričicu i paradajza, posolite i pobiberite.
  • Dodajte 8 dl vode i kuvajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
  • Po potrebi dolijte još vode.
  • Skrobno brašno razmutite u malo hladne vode i umešajte u supu.
  • Kratko prokuvajte, dodajte ajvar i pospite seckanim peršunom.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...