icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

ISKORISTITE BAJAT HLEB: Pita od hleba sa kačkavaljem i šunkom OČARAĆE vas

Podeli:

  • 7

Zašto biste bacali stari hleb kada može naći odličnu primenu?

foto: Printscreen/ Facebook/ Gnam Gnam
foto: Printscreen/ Facebook/ Gnam Gnam

Potrebno je:

 

  • 1/2 kg starog hleba
  • 200 gr sira
  • malo ulja
  • malo susama
  • 100 gr kačkavalja
  • 100 gr suhomesnatog po želji
  • 200 ml mleka
  • 450 ml jogurta
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 jaja

 

Priprema:

Hleb iseći na kockice. Sir izdrobiti, dodati jaja, jogurt, mleko, pecivo i malo ulja sve izjednačiti. Mali pleh obložiti papirom, staviti hleb na kockice i preliti sa smesom sira jaja i jogurta. Odozgo poređati kačkavalj ili narendati i staviti u rernu na 200 stepeni 40 minuta da lepo porumeni. Seći kad se malo prohladi. Idealno za doručak ili večeru. Za pravljenje ove pite potrebno je da hleb bude što suvlji, tj bajatiji.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...