icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

ČIZKEJK OD BANANE: Neće vam trebati ni pola sata za njega, a ukus će vas oduševiti

Podeli:

  • 8

Čizkejk je jedna od najomiljenijih poslastica, a verzija sa bananom će vam se tek dopasti.

foto: Profimedia

Jednostavno se sprema i vrlo brzo je gotov.

Sastojci:

 

  • 1 i 2/3 šoljice zdrobljenog integralnog keksa
  • 1/4 šoljice šećera
  • 1/2 šoljice rastopljenog maslaca
  • 2/3 šoljice šećera
  • 1/3 šoljice brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 2 šoljice mleka
  • 3 razmućena žumanca
  • 1 i 1/2 kašičica ekstrakta vanile
  • 500 grama krem sira sobne temperature
  • 4 iseckane banane



Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni. U veliku posudu dodajte keks i 1/4 šoljice šećera i dobro promešajte. Dodajte maslac i opet dobro promešajte, pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom dobro ohladite.

Da biste napravili puding od vanile, u loncu zajedno umutite zajedno 2/3 šoljice šećera s brašnom i solju, pa polako dolivajte mleko u koje ste prethodno umutili žumanca tako da smesa bude glatka, pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Zatim uklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast, pa ga dodajte u puding i dobro promešajte.

Ranije ispečenu podlogu prekrijte delom nasečenih banana, prelijte delom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Za samu pripremu će vam trebati 20-ak minuta. Potom kolač treba staviti na hlađenje kako bi bio savršen za jelo. Možete ga ostaviti u frižideru nekoliko sati ili čak preko noći.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...