icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno i zdravo

Kremasta PILEĆA čorba sa BRUSKETIMA je savršen recept za DOBAR DAN!

Podeli:

  • 1

Obradujte svoju porodicu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

2 pileća bataka sa karabatakom

2 veće šargarepe

1 manji paškanat

1 manji koren peršuna

1/2 manjeg celera

1 crni luk

2 veća krompira

250 ml mleka

250 ml pavlake za kuvanje

so

biozačin

biber

1 veza peršuna

ulje

1,5 l vode

brusketi

 

Priprema:

 

Svo povrće (šargarepu, paškanat, koren peršuna, celer, crni luk i krompir) iseckati na sitne kockice i staviti, na malo ulja, da se prži. Posoliti, po ukusu. Pržiti, na tihoj vatri, oko 10-ak minuta.

 

Zatim dodati meso (odvojiti batake od karabataka), naliti sa 1,5 l tople vode, poklopiti i, na tihoj vatri, kuvati, dok meso potpuno ne omekša.

 

Kada se meso skuvalo, izvaditi ga, skloniti kožuricu, a meso iseći na deblje (a uže) trake. Iz čorbice izvaditi rešetkastom kašikom malo povrća, a ostalo povrće, ručnim blenderom, izmiksati.

 

U tako pripremljenu čorbu vratiti iseckano meso, kao i izvađeno povrće. Naliti sa mlekom i pavlakom za kuvanje i staviti, na tihu vatru, samo da proključa. Paziti da ne zagori. Staviti, po ukusu, bibera i biozačina i na samom kraju ubaciti iseckani peršun i bruskete.

 

 

foto: Shutterstock

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...