icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NEODOLJIVO

Obradujte porodicu čuvenom TORTOM punjenom ORASIMA i PLAZMOM!

Podeli:

  • 10

Recept dana.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

700 gr kisele pavlake ( 1 kantica, nije bitan postotak masnoće )

500 ml slatke pavlake

200 gr šećera u prahu ili po želji, ko voli sladje ali mislim da je ovo sasvim dosta

400 gr mlevenog plazma keksa ( može da se zameni bilo kojim drugim suvim keksom )

150 gr plazma keksa u komadu

250 gr mlevenih oraha

 

 

Priprema: 

 

U jednoj velikoj plastičnoj posudi umutiti slatku pavlaku.

Posebno umutiti kiselu pavlaku i šećer. Masa će se razrediti ali tako treba.

Umućenoj slatkoj pavlaci dodai kiselu pavlaku i umutiti.

Podeliti zatim sve na dva dela. Neka jedan deo bude nijansu veći i to onaj u koji ide keks.

U jedan deo staviti keks a u drugi orahe pa izmešati.

Uzeti kalup prečnika 23 cm ili šerpu ako se nema kalup.

Torta je čvrsta, ne brinite ali je mnogo lakše slagati je u kalupe sa podignutim ivicama.

Ako slažte u kalup pnda obruč staviti na tacnu pa poredjati na dno red plazam keksa, onih celih komada umočenih u mleko, pa ceo fil sa keksom i preko ceo fil sa orasima. Dobro ohladiti nekoliko sati u frižideru pa skinuti obruč i dekorisati po ćelji. Preporučujemo šlag krem od čokolade, odlično se slaže sa ostatkom torte.

Ako slažete u šerpu onda stavite veliku kesu unutra, poravnajte rukama pa istresite ceo fil od oraha, pa preko ceo fil od keksa i odgore poslažite plazam keks u komadima umočen u mleko, ostavite u frižider nekoliko sati ili 2h u zamrzivač pa okrenite samo na tacnu.

 

Ako vam je fil sa orasima mekši onda tako možda nećete moći.

Opet u šerpu stavite kesu, pa red plazma keksa umočenog u mleko, ceo fil sa keksom, pa ceo fil sa orasima 2 h u zamrzivač, pa duplo preokrenite.

 

foto: Shutterstock

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...