icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

divno

Neka vas savršen dan počne SOČNOM PITOM sa VIŠNJAMA i CIMETOM!

Podeli:

  • 2

Svaka domaćica će sastojke pronaći u svojoj kuhinji!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

9 kora za pite

200-300 gr višanja

1/2 šolje griza

1/2 šolje ulja

1/2 šolje šećera

1/2 šolje jogurta

1 kašika cimeta

1 kašika prezle

1 vanilin šećer

 

Priprema: 

 

Pripremite fil za premazivanje kora umutiti - jaja, šećer, griz, ulje, jogurt i prašak za pecivo.

 

U zavisnosti koliko kora ima toliko ćete imati rolata. Meni uglavnom ispadne 4 rolata. Odvojite po 4 kore ili po 5 za jedan rolat , pa na svaku koru namazati fil i na zadnju isto fil pa višnje. Urolati. (višnje stavljate po želji od 300 g do 500 g koliko volite) Peći na 200C.

 

Kada lepo porumeni. Ostaviti da se rolati ohlade. Kada se ohlade napraviti preliv od: 2 čaše vode i 2 čaše šećera kuvati šerbet. Preliti preko rolata. 

 

Savet:

Ukoliko nemate griz - možete i obično brašno da stavite. Ukoliko zahvali prašak za pecivo- stavite sodu bikarbonu.

 

 

foto: Bakina kuhinja

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...