icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno i zdravo

Upotpunite dan savršenim RUČKOM, pod nazivom MEKSIČKE TORTILJE sa PILETINOM i POVRĆEM!

Podeli:

  • 2

Ljubav na prvi zalogaj.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 pakovanje gotovih tortilji (8 kom)

200 – 250 gr pilećeg belog mesa

2 glavice crnog luka

2 – 3 šargarepe

1 zelena paprika (može još i crvena, žuta ali ne mora)

400 gr paradajz pelata

300 gr kukuruza šećerca iz konzerve

1 čili papričica

na vrh noža čili začina

1 ravna kašikica soli

1 ravna kašikica vegete

1 kašikica origana

1 kašikica bosiljka

malo ulja

 

Priprema: 

 

Belo meso operemo i iseckamo na tanke rezance. Stavimo u tavu na malo ulja (da pokrije dno) i pržimo dok ne pobeli sa svih strana i potom još desetak minuta.

 

Za to vreme u multisecku isečemo luk i šargarepu. Kada je meso omekšalo, dodamo na njega pripremljeni luk i šargarepu i ostavimo da se zajedno dinsta. Isečemo i papriku, te dodamo masi koja se dinsta.

Sipamo na masu paradajz, usitnimo čili papričicu , dodamo začine i dinstamo sve zajedno još malo dok meso potpuno ne omekša

 

Na kraju dodamo kukuruz i još par minuta ostavimo na vatri i salsa je gotova.

 

Tortilje ugrejemo u tavi, sipamo par kapi, stavimo prvu tortilju, ostavimo je 15 – tak sekundi da se ugreje, ispod nje uguramo sledeću i tako do kraja. Na taj način se sve ugreju i budu mekane i lagane za savijanje.

 

Na tanjir stavimo tortilju, po sredini salsu, pa uvijemo tortilju tako što je savijemo od dole prema sredini, pa sa jedne strane do malo više od sredine i isto tako sa suprotne strane prema sredini.

 

 

foto: Profimedia

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...