icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

Sočna PITA S GROŽĐEM postaće vaša omiljena poslastica nakon RUČKA!

Podeli:

  • 2

Ukusno i brzo!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 Sastojci:

 

500 g tankih kora za pitu

I deo fila:

4 jajeta

2 čaše od jogurta šećera

2 čaše od jogurta ulja

7 kašika griza

1 prašak za pecivo

 

II deo fila:

 

1 kg crnog grožđa (dobro bi bilo koristiti grožđe bez semenki)

malo vode

3 kašike gustina + 3 kašike vode

2 čaše šećera

 

I još:

 

malo vode i ulja za premazivanje pite odozgo

 

Priprema:

 

Otkinite zrna grožđa sa peteljki. Stavite u šerpu i nalijte vodu da ogrezne (tek da ih prekrije). Dodajte šećer i kuvajte.

Kada grožđe omekša procedite ga i odstranite semenke koje su izašle. Vratite u šerpu i nalijte vodom u kojoj se kuvalo (ne morate upotrebiti svu). Stavite gustin pomešan sa vodom i kuvajte dok se ne zgusne (uželira).

Umutite jaja, šećer, ulje, griz i prašak za pecivo. Mažite četiri kore ovim filom, pa po ivici kore stavite fil od grožđa. Savijte zatim, kore u rolat i stavite u pleh. Tako radite dok imate materijala.

Premažite odozgo pitu vodom pomešanom sa malo ulja i ispecite.

 

foto: Shutterstock

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...