icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

Neka vašu trpezu ukrase neodoljivi DOMAĆI HAMBURGERI sa ukusnim filom!

Podeli:

  • 2

Nema ko ih ne voli. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 

 

Testo

 

700 g mekog brašna

200 ml mleka

1 kockica kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 kašičica vinskog sirćeta

50 ml ulja

1 jaje

 

Fil

 

1 veća glavica crnog luka

300 g mešanog mlevenog mesa

100 g kečapa

100 g majoneza

1 kašičica senfa

1 kašičica mirođije

suvi biljni začin

biber

nekoliko listića kačkavalja

1 žumance (za premaz lepinjica)

 

Priprema:

 

Testo: Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati so, šećer i nekoliko kašika brašna. Ostaviti kvasac da nadođe.

 

U ostatak brašna, dodati kašičicu sirćeta, ulje, ulupano jaje i nadošli kvasac. Mesiti testo, dok ne počne da se odvaja od ruku. Po potrebi dodati mlake vode ili brašna. Testo treba da bude mekano.

 

Testo ostaviti da naraste na duplu količinu, a zatim ga ponovo premesiti i ostaviti da još jednom naraste.

 

Razviti testo na debljinu od 0,5 cm i čašom vaditi "lepinjice".

 

Fil: Sitno iseckani crni luk propržiti na malo ulja, dok ne postane staklast. Na početku prženja dodati malo suvog biljnog začina i bibera. Dodati mleveno meso.

 

Kada meso bude uprženo, dodati kečap, senf, majonez i mirođiju. Uz mešanje pržiti fil još 2-3 minuta, da se sastojci sjedine.

 

Iseći listiće kačkavalja na četvrtine. Na "lepinjicu" staviti fila po sredini, preko fila četvrtinu listića kačkavalja i poklopiti drugom "lepinjicom".

 

Formirane hamburgere ređati u pleh obložen papirom za pečenje ili podmazan margarinom.

 

Premazati žumancetom i posuti susamom.

 

Staviti pleh u zagrejanu rernu (200 stepeni, posle 5 minuta pečenja, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 15 minuta.)

 

foto: Instagram

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...