icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

Uz nekoliko TRIKOVA pripremite ukusan BEĆAR PAPRIKAŠ!

Podeli:

  • 2

Cela porodica će ga obožavati

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

 

Sastojci: 

 

2-3 glavice crnog luka (normalne veličine)
3-4 veća paradajza
10-12 zelenih tzv.šilja paprika (potrudite se da nađete mesnate,sveže i ukusne paprike),a biće lep ako ga pravite i sa baburama, one su veće pa je dovoljno i 7 babura
malo ulja
varjača griza
začin c
kašičica šećera
 
Priprema:
 
Paprike i paradajz dobro operite.
Luk očistite i iseckajte ga sitno, kao za svako drugo jelo.Dno šerpe pospite sa malo ulja i kad se ono umereno zagreje, ubacite naseckan luk.Dinstajte luk mešajući ga varjačom i pazeći da ne zagoreva..Pospite ga šećerom, pa sve mešajte varjačom dok luk malo ne omekša..Umerite temperaturu da se ne lepi za dno šerpe, a u tu svrhu možete sada dosuti nešto malo vode, kako bi se luk dinstao bezbedno dok vi narežete paradajz.
 
Odmah, tako iznad šerpe u kojoj se dinsta luk secite na manje komade paradajiz i trudite se da to radite spretno i brzo, kako biste luku dodavali neophodnu tečnost (sok koji pušta paradajiz).Neke domaćice potapaju paradajz u vrelu vodu i onda mu gule "kožicu" , a ja to ne radim, jednostavno meni ni malo ne smeta da se u jelu od povrća nađe i taj deo paradajza. Sve stalno mešate, seckate i dodajete.Temperatura ringle nije na najvećem podeoku, već na umerenoj temperaturi.Čim ste završili s paradajizom uzimate papriku.Odsečete vrh sa peteljkom,odstranjujući tako odjednom i semenke i sve drugo što nam ne treba od paprike i sečete papriku na četvrtine uzduž pa na rezance debljine prsta.Sve to ide brzo i prirodno, i sve radite dodajući tako iznad šerpe.Povremeno promešate i dodajete sve dok ne potrošite povrće.Na kraju promešajte, poklopite i smanjite temperaturu da lagano krčka.
 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...