icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

zdrav zalogaj

Uz nekoliko saveta možete pripremiti ukusnu TELEĆU ČORBU sa POVRĆEM!

Podeli:

  • 14

Vaša porodica će uživati.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

300 g telećeg ribića

1 veća šargarepa

1 glavica crnog luka

1 manji celer

3 kašike ulja

2 kašike brašna

200 ml mleka

1 juneća kocka za supu

2 kašike iseckanog peršuna

 

Priprema: 

 

Meso iseckajte na kockice, veličine zalogaja. Propržite na ulju. Dodajte iseckani crni luk, šargarepu i celer. Desetak minuta propržiti uz neprestano mešanje.

 

Nalijte toplom vodom (1,5 l) i ostavite da se kuva 50 minuta.

U mleku razmutiti brašno da nema grudvica i sipajte u čorbu koja vri. Dodajte izmrvljenu kocku za supu i po potrebi dodatno začinite. Kuvajte još 10 minuta i na kraju stavite peršun.

 

Uz čorbu poslužite kiselu pavlaku.

 

foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...