icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ZDRAVO I UKUSNO

IDEJE ZA POST: Ako u krem-čorbicu od karfiola ubacite prave začine, biće neverovatno ukusna (RECEPT)

Podeli:

  • 4

Ne znajući pravi način da ga začine, mnogi karfiol izbegavaju zbog njegovog oštrog ukusa. No, šteta je ne iskoristiti blagodeti ovog zdravog povrća

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Predstavljamo vam recept za posnu čorbicu od karfiola, sa mirisnim začinima. Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, i možete je pripremiti u danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.

 

Sastojci:

 

  • glavica karfiola
  • četiri krompira
  • dve glavice crnog luka
  • tri čena belog luka
  • litar povrtne supe od kocke
  • kari u prahu
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber
  • maslinovo ulje

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Uključite rernu na 200 stepeni. Karfiol očistite, razdvojite na cvetove, ubacite u pleh i pecite dok lepo ne porumeni i postane mekan. U međuvremenu, izdinstajte na maslinovom ulju sitno seckani crni luk, krompir oljuštite i isecite na kockice.
  • Luku dodajte seckani beli luk, zatim začine - kašičicu karija, prstohvat ljute paprike. Nalijte sa oko dva decilitra supe, a zatim dodajte krompir i pustite da proključa. Ulijte ostatak supe i dodajte pečeni karfiol.
  • Kada se krompir skuva, čorbicu usitnite u blenderu do željene gustine, pa začinite solju i biberom.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...