icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

BOGATA TRPEZA

Pripremite ukusne SARMICE OD ZELJA, idealne za sve vrste PROSLAVA!

Podeli:

  • 4

Uz naše savete, bićete pravi majstor. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

 3 veze zelja (nek bude bar desetak listova po jednoj vezi))

1 glavica luka

500g mesanog mlevenog mesa

1-2 soljice za kafu skuvanog pirinca (ili koliko zelite)

1 jaje

so, biber

1 kasicica aleve paprike (moze i malo vise)

malo seckanog persunovog lista

kasika masti ili ulje za dinstanje i podmazivanje tepsije

 

Priprema: 

 

Listove zelja operete, zatim drsku isecete do pocetka lista, istanjite da vam list ne bi pucao kasnije u toku zamotavanja.

 

 Skuvate u velikom loncu vodu, pa kada je sklonite s ringle, ubacite u nju listove zelja dok ne omeknu, treba im minut-dva. izvadite listove iz vode, ocedite ih i stavite sa strane, spremne za rad. 

 

U tiganju na jednoj kasici masti ili ulja sta preferirate  izdinstajte glavicu luka, te dodajte mleveno meso i prodinstajte kratko, ne morate skorz da izdinstate meso, cisto dok ne promeni boju samo a ostane onako polu zivo , sklonite tiganj s ringle, pa dodate jedno jaje unutra, soljicu do dve soljice skuvanog pirinca ,zacinite sa solju, biberom, alevom paprikom i seckanim persunovim listom.

 

Fil dobro izmesate, uzmete jedan list zelja, pa na njegov donji kraj stavite kasiku nadeva, ili kasiku i po, zavisi kolki su listovi, pa pazljivo uvijete sarmice, preklopite naravno i sa strane mesni nadec sa listom, da vam isti ne bi ispadao napolje. Sarmice redjate i vatrostalnu ili vec koju ciniju za pecenje imate predhodnu podmazanu, nalijete sa vodom, ali ne da plivaju, nek fali slobodno malo vode do vrha, poklopite ili stavite alu foliju preko, stavite u rernu na 180-200 stepeni i pecete oko 40-45 minuta.

 

 

foto: Instagram

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...