icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

Zasladite se BELOM TORTOM sa ANANASOM!

Podeli:

  • 1

Osvežavajuće i ukusno!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

500 g belog slaga

2 pakovanja vecih piskota

2 kisele pavlake (oko 400 ml) sa 20 % mlecne masti

1 velika konzerva ananasa (830-850 g)

 

Priprema: 

 

Umutitu penasto slag sa pavlakom.

Na tacnu za tortu naredjati piskote umakane u sok od ananasa.

Preko piskota namazati umucen slag sa pavlakom, pa preko ananas, zatim malo slaga da pokrije ananas, pa opet ponovo piskote i redom dok se sav materijal za tortu ne utrosi.

 

Ko ima strpljenja tortu ostaviti par sati, najbolje da prenoci u frizideru kako bi piskote sasvim omeksale, a fil se stegao.

Iseci tortu na parcad i posluziti.

 

Brza je, jako socna, mekana i ukusna, a kao sto vidite nije ni komplikovana za pravljenje.

 

Napomene: Ukoliko nevolite ananas mozete koristiti bilo koje voce po zelji, a i u fil mozete dodati ukoliko volite mlevene orahe, rendanu cokoladu, mleveni keks, grozdjice.

Prijatno i uzivajte u finoj torti!

 

foto: Printscreen Youtube / BBC

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...