icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

brza i laka priprema

KRALJICA ELIZABETA I PRINC VILIJAM JE OBOŽAVAJU: Ova jednostavna čokoladna torta OMILJENA je poslastica kraljevske porodice - i to s RAZLOGOM! (RECEPT)

Podeli:

  • 8

Ova torta ne zahteva mnogo sastojaka, a ukus je fantastičan

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II i princ Vilijam obožavaju ovu poslasticu, otkriva lični kraljičin kuvar Daren Mek Grejdi, prenosi Stil.


Sastojci:


- 120 grama maslaca
- 120 grama šećera
- 120 grama tamne čokolade
- 1 jaje
- 220 grama keksa

 

Za glazuru:

 

- 240 grama rastpljene čokolade


Priprema:


Namastite maslacem kalup za torte razmere 20 cm.


Keks izlomite rukom da budu otprilike veličine badema.


U veću posudu stavite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu penastu smesu.


Rastopite na pari 120 grama tamne čokolade i dodajte je u smesu s maslacem, neprestano mešajući.


Dodajte jedno jaje i umutite sve zajedno da se dobro poveže.


U čokoladnu smesu dodajte komadiće keksa i izmešajte da se svi komadi keksa prekriju.


Istresite smesu u kalup za pečenje, pazeći da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu.


Pre serviranja kolač držate u frižideru barem tri sata.


U međuvremenu rastopite 200 grama čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.


Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...