icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

UKUSNO I HRANLJIVO

ZA POSNE DANE NA VODI: Slane knedle biće savršen prilog svakom jelu (RECEPT)

Podeli:

  • 10

I kad nema ulja na meniju, postoje sjajna rešenja

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svako ko po svim pravilima drži vaskršnji post zna kako je u ovo doba godine teško osmisliti raznovrstan jelovnik, a naročito za dane “na vodi”.

 

Donosimo vam sjajan predlog za posne knedle koje su idealan prilog kad vam dojade klot pirinač, bareni krompir i hleb.

 

Sastojci:

 

  • pola kilograma krompira
  • 200 grama brašna
  • 2/3 šolje prezli
  • so

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Dobro operite krompir i skuvajte ga, a zatim oljuštite. Dok je još vruć, ispasirajte ga, posolite, dodajte brašno i zamesite testo.
  • Pazite da ne stavite previše brašna jer će knedle biti mnogo tvrde, a ako ne stavite dovoljno, raspadaće se prilikom kuvanja. Da li će vam biti potrebno malo manje ili više brašna u odnosu na količinu u receptu zavisi i od kvaliteta brašna i od krompira.
  • Kada ste zamesili testo, razvijte ga oklagijom, odvajajte komade testa koje ćete onda rukama oblikovati u lopticu.
  • Oblikovane knedle spustite u kipuću vodu koju ćete posoliti i izvadite ih onda kada isplivaju na površinu. Uvaljajte ih u prezle i poslužite ih tople, najbolje kao prilog s barenim povrćem.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...