icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ZA DANE NA VODI

OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Posni kolač s višnjama ulepšaće vam dan (RECEPT)

Podeli:

  • 4

Retki su kolači koji se spremaju bez ikakve masnoće

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Bez obzira na to što se sprema bez ulja, ovaj kolač sa višnjama ukusom može da parira i mrsnim kolačima.

 

Sastojci:

 

  • 400 mililitara vode
  • 10 kašika šećera
  • 18 kašika brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 100 gr pšeničnih klica
  • četiri kašike džema po ukusu
  • 300 grama smrznutih višanja (može i neko drugo voće)
  • šećer u prahu (za posipanje)

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Rernu zagrejte na 200 stepeni.
  • U međuvremenu, u veću posudu sipajte vodu, pa dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i pšenične klice, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte džem i zaleđene višnje, pa varjačom izmešajte smesu.
  • Pleh obložite papirom za pečenje, pa nalijte smesu, ravnomerno je rasporedite i pecite oko 45 minuta.
  • Izvadite kolač iz rerne, ostavite malo da se ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu i isecite.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...