icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

Čorba od šargarepe i đumbira savršen je izbor DETOKS OBROKA!

Podeli:

  • 9

Pravilan način ishrane!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 kašika putera ili ulja,

5-6 većih šargarepa,

1 -2 mlada crna luka (ili jedna glavica crnog luka),

1 komad svežeg đumbira (veličine palca na ruci),

1 kašika jabukovog sirćeta,

1 vezica peršunovog lista,

so, biber i malo ljute paprike (po ukusu)

 

Priprema: 

 

Savršena čorbica, ili krem supa od šargarepe. Naravno pod uslovom da volite šargarepu. I pod uslovom da volite đumbir. Mislim da je najbolja u proleće kada se pojave prve mlade šargarepice, ali ovaj recept uopšte nije vezan za godišnje doba, čorbicu možete praviti tokom cele godine.

 

Šargarepu i đumbir operite, očistite i naseckajte na kockice, sameljite u blenderu ili narendajte na krupnije rende. Bitno je da đumbir iseckate što sitnije, kako od njega ne bi ostali končići.

 

foto: Instagram

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...