icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

Obradujte ukućane PITOM SA PEČURKAMA i PRAZILUKOM!

Podeli:

Idealna večera!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

½ pakovanja kora za pitu-8 komada

1 praziluk

400 g šampinjona

100 ml kisele vode

50 ml ulja + ulje za prženje

po ukusu soli

1 kašičica bibera

1 kašičica origana

 

 

Priprema: 

 

Šampinjone očistiti, oprati i iseckati. Praziluk takođe očisiti, oprati od zemlje i iseći na kolutove.

Na zagrejanom ulju propržiti praziluk, biber i origano, pa dodati šampinjone. Posoliti i pržiti dok ne uvri tečnost koju će šampinjoni da puste. Ostaviti da se prohladi.

Pleh unutrašnjih dimenzija 29×20 cm (može i manji), premazati uljem i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje.

Kiselu vodu i ulje prokuvati.

U pleh staviti jednu koru i kuhinjskom četkicom je premazati mešavinom ulja i vode, pa staviti 1/8 nadeva sa pečurkama i šampinjonima.

Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore.

Pitu iseći na kocke, preliti je ostatkom ulja i vode i protresti pleh da se tečnost ravnomerno rasporedi.

Rernu zagrejati na 220 stepeni C i peći pitu oko 30 minuta.

 

foto: Instagram

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...