icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno i slasno

MEKANO, MEKŠE, NAJMEKŠE: Posni desert od dva penasta fila i 3 ukusne kore! (RECEPT)

Podeli:

Ko kaže da posno ne može da bude i ukusno?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1,4 l vode, 18 kašika mekog brašna, 18 kašika kristal šećera, 3 kašike džema, pekmeza ili marmelade po izboru, 100 g posnog mlevenog keksa, 6 kašika ulja, 2 kašike kakaoa, 2 kašičice sode bikarbone, 120 g pudinga od čokolade, 200 g čokolade za kuvanje, 250 g margarina, 100 g šećera u prahu, 300 g posnog šlaga + 500 ml kisele ili obične vode

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

 

U 400 ml tople vode razmutite 13 kašika šećera. Dodajte 4 kašike ulja i džem pa sve pomešajte. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i keks pa sve izmešajte.

 

Uzmite pleh odložen papirom za pečenje pa sipajte trećinu smese. Pecite koru 13 minuta pa tako ispecite 3 ili 4 kore.

 

Pripremite puding sa vodom i šećerom po uputstvu sa kesice pa vreo sklonite sa vatre i dodajte100 g izlomljene crne čokolade i mešajte dok se ne otopi.

foto: Printscreen/youtube

Preko smese stavite foliju kako se ne se ne bi napravila kora dok se ne ohladi. Umunite margarin sa šećerom u prahu pa ga pomešajte sa pudingom.

 

Umutite šlag po uputstvu sa kesice.

 

U pleh u kojem ste pekli kore stavite foliju pa prvu koru, fil sa pudingom pa šlag i postupak ponavljate do kraja.

 

Na kraju savijte foliju preko kore i ostavite da se dobro ohladi.

 

Kada se ohladila okrenite tortu na tacnu kako biste je izvadili iz pleha, pa opet okrenite kako biste dobili pravilan redosled.

 

Premažite vrh torte filom, a ostatak šlagom.

 

Istopite 100 g čokolade sa 2 kašike ulja i napravite glazuru kojom ćete preliti tortu.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...