icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

Saznajte tajnu savršenih palačinki od čuvenog FRANCUSKOG POSLASTIČARA!

Podeli:

Postanite pravi kulinar!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavni francuski šef Pjer Erme, koji je po mišljenju mnogih uvjerljivo najbolji poslastičar na svetu otkrio je svoj recept za savršene palačinke.

 

Potrebni sastojci za 35 palačinki:

 

- 200 g brašna

 

- 50 g šećera

 

- 500 ml mleka

 

- 1 vanila

 

- 5 jaja

 

- korica četvrtine limuna

 

- korica jedne pomorandže

 

- 10 ml tamnog ruma

 

- 100 g maslaca

 

Priprema:

 

Zagrejte mleko da vrenja i u njega ubacite sastruganu vanilu i ostavite sa strane 30 minuta da mleko dobije aromu. Kad se mleko ohladilo procedite ga. U međuvremenu rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Narendajte na sitno koricu limuna i pomorandže i dodajte im šećer. Prosejte brašno u činiju, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Izmešajte.

 

Kad dobijete glatku smesu dodaje joj ohlađeni maslac i rum te ostavite smesu barem četiri sata. Nemojte okretati palačinke pre nego što budu potpuno pečene s donje strane. Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.

 

foto: Profimedia

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...