icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

POKUŠAJTE

NEŠTO DRUGAČIJE: Omiljeni ČUPAVCI na POSEBAN i lakši način! (RECEPT)

Podeli:

Tradicionalni slatkiš u nešto drugačijem izdanju. 

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Najukusniji kolač na jedan nov super način.

 

Za koru:

2 jajeta

50 g šećera

5 kašika ulja

3 kašike vode

60 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

 

Za fil:

1 jaje

5 kašika šećera

100 g čokolade

100 g margarina

Za umakanje:

1 dl mleka

5 kašika šećera

100 g čokolade

50 g margarina

 

Još:

150 g kokosa

 

Priprema

Odvojiti žumanca i belanca. Belanca mutiti sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg potom dodati ulje, vodu, žumanca, brašno i prašak za pecivo. Lagano sve promešati. Pleh od rerne prekriti pek papirom pa isipati smesu poravnati i staviti da se peče na 200°C. Patišpanj je veoma tanak pa paziti da se ne isuši.

Umutiti mikserom jaje i šećer pa staviti na paru da se kuva mešajući sve vreme. Kuvati 10 minuta potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Skloniti i ostaviti da se prohladi. U prohlađen fil dodati margarin i dobro izmiksati. Patišpanj ceo premazati filom. Iseći na pravougaonike željene veličine i rolati svaki posebno.

 

U šerpu sipati mleko, šećer, margarin i izlomljenu čokoladu na laganoj temperaturi kuvati dok se sve lepo ne sjedini, otopi. Zarolane čupavce umakati u smesu i potom ih valjati u kokos.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...