icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

GOTOVO ZA 15 MINUTA

POSNO, A PRSTE DA POLIŽEŠ: Rezanci s biberom i prazilukom (RECEPT)

Podeli:

Do kraja vaskršnjeg posta je ostalo nekih dvadesetak dana. Ako ste ostali bez ideja šta da kuvate, donosimo vam odličan predlog

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta na ulju - ukus će vas oduševiti, a pošto sadrži i masti biljnog porekla, prilično je zasitna.

 

Sastojci:

 

  • 400 grama testenine bez jaja
  • dva praziluka
  • dva čena belog luka
  • biljna pavlaka za kuvanje
  • kačkavalj biljnog porekla
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • so, biber

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.
  • U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani praziluk i beli luk. Kada praziluk lepo omekša, zalijte ga biljnom pavlakom za kuvanje, i dodajte bosiljak. Krčkajte dok se ne zgusne, začinite solju i biberom.
  • Kada je testenina kuvana, pomešajte je sa sosom, narendajte odozgo biljni kačkavalj i još jednom pobiberite, biber i praziluk se odlično slažu. Servirajte toplo.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...