icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

Napravite savršenu romantičnu večeru uz ŽELE DESERT!

Podeli:

Umetnost na tanjiru!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

12 osoba

6 kasika (supene) Zelatine 

350 ml Hladne vode

550 ml provrele vode

1 1/2 kg šećera

1 -2 kesice vanili šećera

Ekstrak jagode

Boja za hranu

Šećera za posuti

 

Pripremiti: 

 

Obloziti zeljeni oblik tepsije sa celofanom i pospricati malo sprejom sa uljem. .  MoŽete koristiti i više ili samo jednu tepsiju ako zelite jedan ukus.

Staviti zelatin u veću šerpu i posuti sa hladnom vodom i da ostoji bar 5 minuta.

 

U meduvremenu staviti 550 ml vode da prokuva pa posuti preko zelatina. Dodati šećer i vanilin šećer i promesati. Staviti na šporet da kuva na laganoj temperaturi uz mesanje 25 minuta.

Skinite sa šporeta i ako zelite jedan ukus i boju onda dodajte u serpu promešajte i istresite u tepsiju prekrijte celofanom i ostavite da odstoji na hladnom(ne u frizider) otprilike 4 sata ili još bolje preko noćo pre nego što će te seći zele.

 

foto: Profimedia

 

Kad ste spremni da rezete posuti kristalni šećer po dasci i istresti žele i onda nožem koji ste malo namazali uljem seći željene oblike. Uvaljati u šećer i ostaviti na tepsiji 1-2 dana da se secer kristalizuje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...