icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševiće vas

SARAJEVSKI ZVRK: Hrskavi burek sa sirom po starom bosanskom receptu

Podeli:

Večera za pamćenje ili najlepši doručak - sami izaberite. U oba slučaja ovaj obrok ostaviće vas bez teksta!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g gotovih kora, 2 kockice svežeg kvasca, 250 ml mleka, 6 kašika brašna, pola kašičice soli, 100 g ulja, 300 g sira, 200 g kiselog mleka.

 

Priprema: Kvasac otopiti u mleku, pa ga sjediniti sa prethodno pomešanim brašnom, solju i uljem. Izmešati da se dobije jednolična smesa i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.

 

U posebnoj posudi izgnječiti sir i pomešati sa kiselim mlekom.

 

Jednu koru pomoću četkice premazati pripremljenom smesom sa kvascem i brašnom, pa namazati filom od sira. Ne razmazujte fil po celoj kori, već neka ostane uz jednu ivicu, a zatim koru urolajte i smotajte u krug.

 

Isto uradite sa ostalim korama. Urolane pite složite u podmazan pleh. Ako vam je ostalo smese sa kvascem, prelijte je preko pitica. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.


 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...