icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

OBOŽAVAĆETE JE

NAJKREMASTIJA I NAJUKUSNIJA POSNA TORTA KOJU STE IKADA PROBALI: Što duže stoji sve je lepša, NE PEČE SE, a priprema je i više nego JEDNOSTAVNA!

Podeli:

Sprema se od kupovnih gotovih kora, pa je priprema veoma jednostavna

foto: Youtube Printscreen, cooking.rs
foto: Youtube Printscreen, cooking.rs

Sastojci: 450 g gotovih posnih kora za torte (mogu i medene za još lepši ukus), 4 kesice pudinga od vanile, kesica vanilin šećera, 1 l bademovog mleka, 6-7 kašika šećera, 100 g posne crne čokolade, 100 g margarina, kakao prah za dekoraciju.


Priprema: Stavite 800 ml bademovog mleka da se kuva. Za to vreme pomešajte 6-7 kašika šećera, 1 kesicu vanil šećera i 4 kesice pudinga od vanile sa 200 ml bademovog mleka, piše CooKing.rs.

 

Kad mleko provri, dodajte puding i neprestano mešajte, dok se zgusne. Kad se zgusne sklonite sa šporeta. Izlomite 100 g posne čokolade u činiju i dodajte joj polovinu vrućeg pudinga.

 

Izmešajte puding i čokoladu dok se ne sjedine, a čokolada fino rastopi. Pokrijte oba fila providnom folijom i ostavite ih da se ohlade. Nakomn toga dodajte filovima po 50 g margarina i sve to dobro izmiksajte.

 

foto: Youtube Printscreen, cooking.rs

Kore izbockajte viljuškom i isprskajte ih običnom vodom (možete i nekim sokom, ušećerenom vodom ili bademovim mlekom).

 

Premažite koru sa pola čokoladnog fila. Preko stavite novu koru i premažite je polovinom čistog pudinga. Ponovite ovaj postupak još jednom (tamni fil, pa svetli) . Preko pudinga pospite kakao kao dekoraciju (možete da stavite posni šlag umesto kakaoa).

 

Tortu stavite u frižider i ostavite je preko noći da odstoji. Isecite joj ivice i servirajte po želji. Prijatno!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...