icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

UKUSNO S TRADICIJOM

PRAVI BOSANSKI BUREK NA VAŠOJ TRPEZI: Gotove kore sa malo sira i slasan doručak je spreman! (RECEPT)

Podeli:

Poželećete ovaj specijalitet svako jutro na vašem meniju. 

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Evo jednog sjajnog recepta koga sam pronašla na sajtu Stil.kurir.rs recept mi se učino zanimljiv, napravila sam ga u pola mere i bila sam u pravu - sjajan je. Malo sam ga oblikovala pa evo pogledajte kako izgleda bosanski burek na Bakin način.

 

Potrebno: 500 gr tankih kora; 30 gr kvasca; 250 ml mleka; 6 kašika brašna; 100 ml ulja; 200 gr sira; 200 gr kiselog mleka.

 

Priprema: Sir izdrobiti, dodati kiselo mleko. Kvasac potopiti u mleku, pa dodati ulje i brašno i sve dobro izjednačiti. Raširiti jednu koru na sto pa do nje dodati još jednu. Kore četkicom namazati sa mlekom, brašnom i kvascem, a izmrvljen sir poređati na dno kora. Malo saviti stranice pa uviti u tanku rolnicu. Malo je premazati uljem i uviti u krug.

 

Pleh podmazati uljem i staviti našu uvijaču u pleh. Tako uraditi do utroška materijala. Ako ostane još kašikom dodati odozgo na rolnice tj. naš burek.

 

Rernu uključite na 200 stepeni C i pecite oko 40 min i na kraju uživajte!

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...