icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

UKUSNO I BRZO

IDEALNA POSNA VEČERA: Zapečena palenta s krompirom (RECEPT)

Podeli:

Postu se polako bliži kraj, ali ne i nepresušnim idejama za posna jela

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Isprobajte ovaj recept za ukusnu posnu palentu sa krompirom, koja se vrlo jednostavno sprema.

 

Sastojci:

 

  • pola kilograma krompira
  • 400 grama kukuruznog brašna
  • pola šoljice ulja
  • so po ukusu

 

Priprema:

 

  • Krompir operite, oljuštite i isecite na manje komade, pa ga kuvajte u posoljenoj vodi petnaestak minuta. Kad se skuva, u vodu sipajte ulje i kukuruzno brašno i kuvajte, mešajući sve vreme još petnaestak minuta.
  • Gotovu palentu skinite sa šporeta, i kad se prohladi, rasporedite je u kalup za projice , poravnajte odozgo i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pet minuta, da se uhvati lepa korica.

 

Zapečenu palentu služite toplu, samu, ili kao prilog uz neku od posnih čorbi.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...