icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

SVE SASTOJKE VEĆ IMATE U KUHINJI: Hrskavi kolutići luka za tili čas

Podeli:

Brzo i jednostavno se prave.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ne treba vam puno vremena, a ni naročito mnogo sastojaka...

 

Sastojci:

 

  • Veća glavica crnog luka
  • 160 grama brašna
  • Kašičica praška za pecivo
  • Kašičica soli
  • Jedno jaje
  • 250 mililitara mleka
  • 100 grama prezli
  • Ulje

 

Priprema:

 

U dubljem tiganju zagrejte ulje – stavite više, ne samo tek da podmažete tiganj.

 

Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojite prstenove luka. U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u ove prstenove uvaljajte prstenove luka, pa ih sklonite sa strane.

 

U brašno dodajte jaje i mleko, pa umutite. Umočite svaki prsten luka u to, pa ih poređajte na tanjir.

 

Na plitki tanjir sipajte prezle, pa svaki prsten luka uvaljajte u to, a zatim ga stavite u tiganj i pržite po dva do tri minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

 

Pohovane kolutiće luka vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede. Po želji možete još malo da ih posolite.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...