icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

OVO JE TAJNA SAVRŠENIH PALAČINAKA: Uz ovaj trik omiljena poslastica biće lepša i mekša nego IKAD!

Podeli:

Tajna palačinaka mekih i vazdušastih kao pena nije u sastavu koliko u jednom triku.

foto: profimedia
foto: profimedia

Evo u čemu je reč:

 

Potrebno: 200g brašna, 200 ml mleka, 200 ml kisele vode, 2 kašike ulja, 1 vanilin šećer, kora od 1 limuna, prstohvat soli, 1 celo jaje i 1 belance.

 

Priprema: Mikserom umutiti mleko i jaje pa dodati kiselu vodu, vanil šećer, koru od limuna, ulje i brašno. Posebno umutiti mikserom šam od 1 belanceta pa ga kašikom postepeno umešati u smesu za palačinke.

 

Upravo zbog ovako umešanog belanceta, palačinke će biti meke i vazdušaste.


Ovako umućene palačinke pecite u tiganju sa malo ulja i filujte po želji.

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...