icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukus koji se pamti

TORTA GREŠNICA PROBUDIĆE VAM SVA ČULA: Raskošna poslastica sa jagodama u kojoj svako uživa!

Podeli:

Fantastičan desert za celu porodicu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci za čokoladni biskvit:

 

  • 4 jaja
  • 200 grama šećera
  • 70 grama maslaca
  • 70 grama čokolade
  • 60 ml mleka
  • 60 ml vrele vode
  • 1 kašičica arome vanile
  • 200 grama oštrog brašna
  • 40 grama gorkog kakaa
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone i soli

 

Za sirup za natapanje biskvita:

 

  • 150 ml mleka
  • 150 ml krem likera

 

Za fil od jagoda s maslacem:

 

  • 700 ml pirea od jagoda
  • 70 g skrobnog brašna
  • 100 grama šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 70 grama maslaca

 

Za krem od kokosa i vanile:

 

  • 500 ml kokosovog mleka
  • 100 ml pinja kolada krem likera
  • 4 kom žumanca
  • 90 grama skrobnog brašna
  • 100 grama šećera
  • 1 šlag od vanile + 100 ml mleka

 

Na sledećoj strani priprema...

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...