icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

dezert kakav do sada niste probali

KRALJEVSKA POSLASTICA OČARAVAJUĆEG UKUSA: Jokina torta probudiće sva vaša čula! (RECEPT)

Podeli:

Ovakvu poslasticu do sada sigurno niste probali, a ukus će vas oboriti s nogu!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

(za kore)

- 15 belanaca

- 30 kašika šećera

- 300 g mlevenih oraha

- 9 kašika mlevenog keksa

- prašak za pecivo

(za filove)

- 300-400g lešnik karamela

- 15 žumanaca

- 300g šećera

- 770 ml mleka

- 3 pudinga od karamele

- 250 margarina ili putera

- 300g mlevenog keksa (plazme)

- 100 g bele čokolade

- 500 ml šlaga (slatke pavlake)

 

Priprema:

 

1. Umutiti 5 belanaca sa 10 kašika šećera. Lagano umešati 100 g oraha i 3 kašike keksa i malo praška za pecivo.

Ispeći tri kore (na 180-200 stepeni oko 12 minuta) i ostaviti ih da se ohlade, piše Yumama.

 

2. U 700 ml mleka ukuvati tri pudinga od karamele.

 

3. Žumanca sa 300 g šećera umutiti na pari. Kada se fil ohladi dodati margarin (maslac), 300 g mlevenog keksa i 100 g otopljene bele čokolade.

 

4. Fil sa žumacima dobro izmešati sa ohlađenim pudingom.

 

5. Karamele istopiti u 70 ml mleka i preliti preko ohlađenih kora.

 

6. Filovati tortu sledećim redom: kora, fil, šlag. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal tako da šlag bude poslednji. Tortu ukrasiti po želji.

 

Uživajte!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...