icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

SVEGA NEKOLIKO SASTOJAKA ZA SOS KOJI IDE I UZ MESO I UZ RIBU: Spremite ga ČASKOM i uživajte u svakom zalogaju!

Podeli:

Vrlo lako se pravi, a daće odličan šmek glavnom jelu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 6 kašika majoneza
  • 6 kašika kisele pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 2-3 kisela krastavca
  • malo peršuna
  • so
  • biber

 

Priprema:

 

U posudu stavimo 6 supenih kašika majoneza i 6 supenih kašika kisele pavlake.

 

Dodajemo dva-tri sitno iseckana kisela krastavčića i iseckanog peršuna.

 

Dodajemo dva izgnječena čena belog luka i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

 

Začinimo solju i biberom po ukusu, pokrivamo folijom i ostavljamo u frižideru na jedan sat.

 

Po želji možemo dodati i pola kašike senfa, sitno iseckane listiće mladog luka...

 

Sos je idealan za sve vrste pečenog i pohovanog mesa, piletine, ribe i morskih plodova.

 

Prijatno!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...