icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

BRZA TORTA OD JAGODE I BELE ČOKOLADE: Savršena poslastica BEZ PEČENJA gotova za samo 15 MINUTA!

Podeli:

Pred vama je vaša nova omiljena poslastica koja se lako i brzo sprema. Iznenadite goste ili uživajte u torti u krugu porodice.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

6 žumanaca

250 g šećera

250 g jagoda

750 ml slatke pavlake

250 g bele čokolade

 

Priprema:

 

Izmiksajte žumance i šećer, a kada smesa postane penasta, stavite je da se kuva na pari. Neprestano mešajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Sklonite sa pare i miksajte ponovo dok se ne ohladi.

 

Oprane i očišćene jagode izgnječite viljuškom. Izmiksajte slatku pavlaku i dodajte je u smesu od žumanaca. Dodajte i izgnječene jagode, pa sve dobro promešajte.

 

foto: Profimedia

Smesu stavite u kalup za tortu, i ostavite je da odstoji u zamrzivaču preko noći.

Sutradan otopite belu čokoladu na pari, sasvim malo je prohladite, pa prelijte preko torte. Potom ostavite tortu još pet minuta u zamrzivaču.

 

Izvadite iz kalupa i ukrasite po želji - jagodama, rendanom čokoladom, listićima badema...

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...