icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

DESERT SA STILOM

VEGETARIJANCI OBOŽAVAĆETE OVAJ KOLAČ: Poslastica BEZ PEČENJA sa KAFOM u par koraka! (RECEPT)

Podeli:

Recept za ukusan i sočan veganski kolač kojem glavnu aromu daje kafa!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kora:

250 g badema

180 g urmi

2 žlice kokosovog ulja

 

Krem:

300 g indijskih oraščića (potopljenih preko noći)

100 g badema (blanširanih, oguljenih i potopljenih preko noći)

3 kašike kuvane crne kafe

50 g kokosovog brašna

50 g kakao maslaca

2 kašike kokosovog ulja

2 kašike meda

 

U blender stavite oceđene urme bez koščica i neoguljene bademe. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje i mutite mikserom dok ne dobijete sitnije mrvice, jer je kora ukusnija kad je grublje smese.

 

Na dno pleha za kolače (20 x 22 cm) stavite providnu foliju pa nanesite kašikom koru, poravnajte i stavite u frižider dok pripremate krem. U blender stavite oceđene indijske oraščiće i bademe.

 

Mutite mikserom dok ne postane kremasto pa dodajte ohlađenu kafu, kokosovo brašno, med, otopljeni kakao maslac i kokosovo ulje. Sve dobro umutite tako da nastane gladak krem. Potom ga izlijte na ohlađenu koru i vratite u frižider na još 2 do 3 sata.

 

Savet: Ako koristite suve urme, potopite ih bar sat vremena u mlakoj vodi.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...