icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prava letnja poslastica

BEZ PEČENJA, GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA: Ledena torta od JAGODA I KEKSA idealna je poslastica za VRELE DANE!

Podeli:

Ako ste u potrazi za ledenom poslasticom čiji ukus osvežava i razoružava, ali vam je stalo i da bude jednostavna i brza za pripremu, imamo idealan recept za vas!

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Reč je o ledenoj brzoj torti sa jagodama, koja se ne peče i za koju vam treba svega 10-ak minuta! Sve što vam treba jesu naravno - jagode, dobar kalup za tortu, malo vremena i dobre volje!

 

Pored toga što je smešno laka za pripremu, najveći plus kod ove torte je i što se možete igrati sa recepturom, i dodavati u nju šta god želite...

 

Ako vam je ovaj recept jednoličan, dodajte čokoladu ili žele bombone, a jagode možete zameniti i nekim drugim voćem - kajsijama, malinama, borovnicama, brekvama...

 

Potrebni sastojci:

 

*250 grama keksa

*125 grama putera

*500 grama krem sira

*250 ml slatke pavlake

*100 grama šećera u prahu

*1 kašičica korice limuna (izrendane)

*1 kašika ekstrakta vanila

*500 grama jagoda


Priprema:

 

Izmrvite keks, pa ga pomešajte sa otopljenim puterom. Dobro promešajte, pa smesu rasporedite prstima u kalup, najbolje onaj okrugli sa obručem koji se skida. Ovo stavite u frižider, dok pripremate fil.

 

Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu, ekstraktom vanile i limunovom korom.

 

U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, pa je potom pomešajte sa smesom od sira. U dobijenu smesu ubacite sitno iseckane jagode, pa lagano mešajte. Ovaj fil ravnomerno rasporedite po podlozi od keksa, a po vrhu naređjte jagode. Po želji narendajte i crnu čokoladu preko ove brze torte, ili je prelijte otopljenom čokoladom. Možete je pisuti i kokosovim brašnom, ili čokoladnim mrvicama, čak i belom čokoladom - pustite mašti na volju!

 

Ovu tortu možete preliti i toplim sosem od voća: prokuvajte voće sa šećerom i malo vode, a kada dobijete gustu smesu, sklonite sa vatre i sipajte preko gotovog kolača.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...