icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

UKUSNA KOMBINACIJA KOKOSA I ČOKOLADE: Baunti kolač - gotov za 10 minuta!

Podeli:

Svi ljubitelji baunti čokoladice sada mogu da uživaju u baunti kolaču, čija je priprema brza i laka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Idealan je kada vam dođu nenajavljeni gosti jer se priprema za samo 10 minuta.

 

Sastojci:

 

 

  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g crne čokolade
  • 100 ml mleka

 

Fil:

 

 

  • 500 ml mleka
  • 80 g pšeničnog griza
  • 100 g šećera
  • 200 g kokosa

 

Glazura:

 

 

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g crne čokolade
  • 40 g putera

 

Na sledećoj strani priprema.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema:


Čokoladu izrendajte i dodajte je u mleveni keks. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte mleko i promešajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu.

 

U šerpu stavite pola litra mleka, šećer i pšenični griz, promešajte i stavite da se kuva. Povremeno mešajte kako mleko ne bi zagorelo. Mešajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promešajte.

 

Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera.

 

Ostavite da se sasvim ohladi.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...