icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

POSLASTICA ZA KOJU NE MORATE DA UKLJUČUJETE ŠPORET: Vrhunska euro krem torta spremna je za TILI ČAS!

Podeli:

Sprema se izuzetno lako i brzo!

foto: Youtube Printscreen / Recepti Brigita Husic
foto: Youtube Printscreen / Recepti Brigita Husic

Sastojci:

 

  • 500 g maskarpone sira ili nekog drugog neslanog
  • 400 ml hladne slatke pavlake
  • 160 g crnog čokoladnog krema za mazanje
  • 160 g belog krema
  • 360 g petit keksa
  • čokoladne mrvice za ukrašavanje.

 

Priprema:

 

Umutiti hladnu slatku pavlaku, dodati sir, pa lepo sjediniti. Podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati crni, a u drugi beli krem.

 

Keks umakati u vodu, mleko ili sok, po želji, pa poređati jedan red na dno dubljeg pleha. Naneti polovinu belog fila, pa još jedan red natopljenog keksa, pa polovinu crnog fila. Ponoviti postupak sa ostatkom materijala, završiti crnim filom i odozgo posuti čokoladnim mrvicama.

 

Neka se hladi u frižideru minimum 3-4 sata, ali najbolje je da odstoji celu noć. Ako žurite da poslužite, stavite u zamrzivač na sat vremena.

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...