icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

KREMASTI TART SA MALINAMA: Očaravajuća poslastica idealna za letnje dane!

Podeli:

Da li više volite hrskave, kremaste ili voćne kolače? Ako nemate odgovor, jer sve volite podjednako strasno, naš odgovor je: tart s malinama!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci (za 14 parčića):

Za testo:

300 g brašna
100 g šećera
prstohvat soli
1 jaje
200 g putera

 

I još:

 

50 g listića badema
2 limuna
3 jajeta
150 g šećera
150 g putera
150 g malina
šećer u prahu

 

foto: Shutterstock

Priprema:

 

Pomešajte brašno, šećer i so na radnoj površini, pa prebacite u posudu za mešenje. Dodajte jaje i 2-3 kašike vode.

 

Rashlađen puter isecite na kockice i sve dobro umesite. Napravite loptu, umotajte je u celofan i stavite u frižider da se hladi pola sata.

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Testo razvucite oklagijom prema kalupu za tart prečnika 24 cm. Isecite ivice i izbockajte ga viljuškom. Prekrijte testo papirom za pečenje i pospite zrnima pasulja. Pecite ga desetak minuta u rerni, zatim ga izvadite pa uklonite pasulj i papir.

 

Jaja umutite penasto sa šećerom pa dodajte sok i koru limuna, kao i rastopljen puter. Sve umutite, sipajte preko testa u kalup, pospite bademom i pecite 25-30 minuta (pokrijte ako je potrebno). Sačekajte da se tart ohladi, pa odozgo poređajte sveže maline i pospite ih šecerom u prahu.

 

Savet: Da bi kora bila sipkava, najpre je kratko ispecite, ali prethodno izbockajte testo u kalupu, pa ga prekrijte papirom i zrnima pasulja.

Vreme pripreme: 120 minuta

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...