icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

POHOVANE PEČURKE SA TARTAROM: Brzo, hrskavo i ukusno predjelo

Podeli:

Nećete odoleti ukusu ovog zanimljivog predjela.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 500 g svežih šampinjona
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 50 g susama
  • 100 ml mleka
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

 

Sastojci za tartar sos:

 

  • 2 kisela krastavca
  • 100 g majoneza

 

foto: Profimedia

 

Priprema:


Umutite jaja, mleko i brašno da dobijete malo gušću smesu (kao za palačinke). Posolite.

 

Pečurke uvaljajte u ovu smesu, pa u susam i onda ih pržite na zagrejanom ulju. Pečurke vadite na papirni ubrus.

 

Priprema tartar sosa:


2-3 krastavca izrendajte, dodajte dve kašike majoneza i dve kašike vode iz kiselih krastavaca. Umesto ove vode možete koristiti belo vino, kako se kome više dopada.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...